Odla i pallkrage? Ett alternativ till rabatt?

Jag har med åren har utvecklat en slags form av kärlek till Ernst! I växtliga sammanhang så använder han sig av odlingslådor i olika former. Och nu råkar det vara så att jag har en och annan stackars pallkrage som ligger utan funktion. Googlar man på det så får man ju upp väldigt fina konstellationer. Vissa har då valt att odla grönsaker i dem och andra planterat blommor.

En eller fler?

Jag bollade idén hemma och kom slutligen till att det skulle vara fint med både en lösning som är liggandes på marken, kanske med två fönster lutandes mot varandra över en pallkrage, så det se ut som någon form av ett litet ”växthus”? Men tycker också att det är fint med pallkragar på ben. Färgen tänker jag antingen svart eller faluröd. Tiden har jag på mig att fundera ut hur det ska se ut. Beror ju lite på vad jag bestämmer mig för att odla i dem också och var de ska stå.

I ett tidigare inlägg så visade jag er stugan som vi börjat fixa på och bredvid bron där(som för övrigt också ska få lite omsorg så småningom) så skulle jag vilja ha någon lösning för blommor, men jag är lite osäker på hur den ska vara om den ska stå på ben, för att matcha höjden på bron eller om den ska ligga längs marken. Lägger jag en pallkrage där så vill jag såklart eliminera risk för ogräs -sånt odlar tyvärr sig själv rätt bra- och då måste jag förmodligen komma på en lösning med markduk eller liknande. Jag vet inte.. kanske jag till och med väljer att ha en stor kruka där bara också? Eller en bänk? En annan tanke om jag målar i falurött så kan jag ha en markliggande pallkrage med fönster då kanske eller tak, som ligger bredvid huset där det finns mer yta och möjligheter att plantera lite andra blommor bredvid, har en rätt lång rabatt som jag tänker kan stödja upp den rent estetiskt.

Eftersom jag blivit så inspirerad så googlade även jag och hittade ganska enkla men framför allt fina tips. Bland annat på Plantagen. Kika in där ni också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *