Kompostera med varmkompost! Bra eller dåligt?

För en tid sedan så började min mamma prata en hel del om att hon skulle börja kompostera. Med hjälp av bokashi-strö skulle hon göra egen jord. Kan personligen bara hålla med henne om att det är roligt att kompostera, jag gjorde det själv för några år sedan, men i mindre skala. Mest för att komma åt näringen som det ger! Blommorna växte som galningar på detta fantastiska gödningsmedel.

Varmkompost eller vanlig?

Eftersom hon pratade så väldigt om det så kunde jag såklart inte hålla mig! Haha, så jag sådde bokstavligen ett frö hos min sambo och pratade lite kring kompost och vart man skulle kunna ha en. Det tog någon vecka och en vacker dag så drog han iväg med traktorn en sväng. Kommer tillbaka med en varmkompost! 😊

En äldre modell men funktionsduglig och det räcker gott och väl! Tydligen hade han en ståendes någonstans, och hämtade hem den. Så nu är min varmkompost på gång. Aldrig provat att kompostera i varmkompost faktiskt, bara provat vanlig så det ska bli himla spännande.

En smått lite otrevlig bild men det är fritt att titta bort. 😊 bör väl få kallas återbruk? En vändning på det där så.

Kompostera mera!

Min kompost har inte de alldeles bästa förutsättningarna då jag jobbar borta på veckorna men vi kämpar på. Det har varit lite för fuktigt och vi provar oss fram med kvistar och sågspån för att försöka få till en bra balans. Tiden kommer utvisa huruvida jag tycker det är bra eller dåligt. Men tanken är att det ska bli jord av det hela åtminstone. När ena behållaren är full så kommer jag påbörja den andra behållaren, och då är väl allt igång?

Sedan kan jag tycka att det inte bara är målet som är viktigt utan vägen dit är värd minst lika mycket. 🌺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *